Preporuka za odmor – Srebrno jezero

Home Ritam dana Moj svet kroz objektiv Preporuka za odmor – Srebrno jezero

Kad vam se godišnji odmori ne poklope, onda jedino ostaje da ugrabite nekoliko slobodnih dana, spakujete minimalnu količinu stvari i odjezdite do neke ne preterano daleke destinacije da odmorite dušu i telo. Nama je ovo bio prvi zajednički odmor, kratak, ali sladak, valjda baš zato. Izabrasmo Srebrno jezero i ono je za  nas otkrovenje i planiramo da ga posetimo još koji put. Shvatili smo da na putu do tamo, kao  i u okolini, ima predivnih mesta koje vredi posetiti (ovaj put smo obišli Golubac).

Ovo nije reklama, ali smeštaj, koji smo slučajno odabrali, ali bio je pun pogodak – na samo nekih 100 metara do plaže http://vilasrebrnojezero.com/cenovnik.html. Zašto smo izabrali baš ovu lokaciju – prvi put potpuno nasumice? Razlog je vrlo jednostavan – imali su najbolju internet prezentaciju i računali smo – ako su toliko uložili u reklamu, sigurno je i vila dobra. I bili smo u pravu.

Što se tiče Golupca, znala sam geografski gde je i čula sam za Golubačku kulu. Ali da Dunav tamo izgleda kao more, da se i talasa kao more, da negde možete osetiti i miris soli (ili sam ja to samo jako želela), da je tu najširi u svom toku (čak do 6.5 km), to nisam znala. Nisam znala ni da je kula toliko lepa i nekako mistična (uvek pokušavam da stvorim sliku kako je nešto nastalo, perioda u kom je nastalo…) Očarana sam. Dalje nismo išli. Plan je da kad sledeći put posetimo taj kraj idemo do kraja –  ili do Đerdapa. Nagovešten mi je poseban doživljaj i još intrigantije priče i prizori. Kad to obiđemo, ja vam se opet javljam. Ako želite da saznate malo više o Golupcu, posetite http://www.golubac.rs/sr/obilasci.php/www.golubac.rs/sr/obilasci.php. I, da uživajte u fotografijama, našim, ličnim… 5 plaža 6 sunce nad jezero 9 sunce nad jezerom 12 pesak 18 ja 24 cvet na vodi 25 kuća 26 golubac 38 kula 39 kula u vodi 43 plaža na golupcu 45 talasi

fb-share-icon0

Leave a Reply

Your email address will not be published.