Slatka moja… samo još ovo da ti kažem…

SSteaming6toji ova rubrika Slatka moja... prazna, a toliko bih tema mogla da načnem sa vama uz kaficu i ovo slatka moja… Slatki moj već ne ide jer bi moglo pogrešno da se tumači, tako da ostavimo ovu univerzalnu formu – slatkice kao povod za priče uz kafu.
Ispijanje kafe na ovim prostorima ima mnogo dublje značenje nego samo uživanje u crnom napitku. Ako to radite sami – znači da ste željni malo mira, svojih 5 minuta, da razbistrite misli ili jednostavno podignete pritisak. Ako ste uspeli od ispijanja kafe da napravite kućni ritual – dobili ste onih dragocenih pola sata u kojima opušteno pričate sa ukućanima, gde miris kafe umiri sva ostala čula, pa se tako gledate u oči, prozborite koju, setite se koliko je porodica važna i kako je lepo videti se na okupu makar i tih 30 minuta dnevno.
No, ispijanje kafe i poziv na kafu vrlo često je vapaj za društvom, pričom, savetom, bežanjem od usamljenosti. Volela bih da barem dva puta nedeljno na ovom blogu popijemo kafu zajedno. Da popričamo o temama koje nas tište, raduju, da podelimo neko iskustvo, ili da jednostavno znamo da ne pijemo kafu sami.

Ima nekoliko tema o kojima bih ja sa vama pričala na ovoj današnjoj kafi – rekla bih vam kako sam se divno provela sinoć na Otvorenim vratima u http://www.ultra-well.com na promociji alternativnih vidova lečenja. Upoznala sam nove divne ljude, otvorila u sebi neka nova pitanja, ali i spoznala nešto o sebi – šegrtovala u promociji floriterapije sa mojom dragom mentorkom Marijom Radojković, rešila da idem na jogu… i o svemu tome ću vam malo više pisati uskoro.

Dobila sam sinoć potvrdu da je rečenica koju mi je pre nekih 7 godina jedan alternativni učitelj rekao – kada sam bila u totalnom rasulu jer nisam znala kako da prevaziđem neka pitanja u životu, a htela sam na svoj način – odmah i sada – on mi je tada rekao – znate, vama je sudbina da budete strpljivi i trpljivi. Dobro sam zapamtila njegove reči jer sve u jednom trenutku dođe na svoje mesto i bude onako kako treba da bude, žirili mi ili ne. A ja sve godine brusim u sebi tu veštinu. I pali. Da znate samo.  Neke stvari iz porodičnog života i prošlosti počele su da se postavljaju na svoje mesto. Ni dobro ni loše. Upravo onako kako je trebalo, samo ja tada nisam mogla da vidim stvari njihovim očima, niti su oni mene i moje drage mogli tako da sagledaju. Ali vreme učini svoje. O tom potom.

Da, rekla bih vam da otvaram novu rubriku na blogu Razgovori kod Majske i planiram da razgovaram sa nekim ljudima koji meni znače, a koji su poznati i široj javnosti i imaju dosta toga da kažu. Očekujem već tokom ove nedelje prvi razgovor. Mnogo me raduje :) i verujem da ćete i vi uživati.

U mislima su mi dve drage žene koje se spremaju na operaciju i kojima od srca želim da se što pre vrate kući. Dve divne, jake žene. U mislima mi je jedna mnogo draga osoba koju život trenutno dobro iskušava, ali o kojoj vam neću pisati. To spada u one prećutne priče, slatka moja… o tome nećemo ovaj put.

Znam da sam uopštila, ali nadam se da ćete narednih dana, meseci… biti Kod Majske i da ćemo uz kaficu pričati o bitnim i manje bitnim temama, a kasnije od toga praviti priče. Moj poziv za saradnju i dalje važi. Imate li neku priču koju biste objavili? Blog je otvoren za sve. Uskoro će krenuti i jedna zanimljiva, korisna i zdrava rubrika o hrani, ali i o tome malo više kad se svi uslovi uklope. Rubrika neće biti moja, i radujem se deljenju i prostora i lepih priča. Dakle, ako vi imate neku ideju, ili jednostavno želite nešto da podelite, Kod Majske ste uvek dobrodošli. :)
Uživajte u šoljici mirisne kafe…
fb-share-icon0

Comments (6)

 1. Lepa inicijativa.
  Nisam vična pisanju…ono što pišem u svom poslu niko ne voli da čita, ali radim neke druge lepe stvari, pa možda mogu pisati o tome, kako da napravite nešto jednostavno, a lepo.
  Dopada mi se ovaj delić internet carstva.

  1. Drago mi je Neno. Inicijativa je dobra, ali ljudi nikako da shvate važnost povezivanja i saradništva.

   A ovim drugim delom ste me mnogo obradovali – dobro mi uvek došli u ovaj delić net sveta :D

  1. Slatka moja, Negoslava je pokrenula inicijativu da proširimo čitavu priču. :) Priključi se i ti… Hajde, žene, da malo mrdamo… :) Ide zima :D

 2. Ovo sam shvatila kao poziv i vrlo rado ću se odazvati bez obzira na temu. Hvala na pozivu, za kaficu pa nek je i virtuelna :) Dopadaju mi se planovi i nestrpljivo ih isčekujem .

  1. Draga Olja, poziv nije tek reda radi upućen. Mnogo me raduje što si tu, raduje me i virtuelna ali i neka buduća kafa uživo. Ako poželiš ikad ovde nešto da objaviš, mada imaš svoja divna mesta, dobrodošla si. :) I da, čekamo da počne naša divna mlada autorka da piše, a čekamo i prvi intervju da stigne. :) Hvala ti…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.