Pričajmo o onome što umemo i imamo da ponudimo jedni drugima

Home Ritam dana Slatka moja - ili neke stvari iz plavušinog ugla Pričajmo o onome što umemo i imamo da ponudimo jedni drugima

adviceDobar vam dan, kakvu kafu danas pijemo?

 

Ja po običaju nes bez ičega. Znate o čemu bih danas volela da pričam sa vama? O poslu – imanju i nemanju istog. O robno-naturalnoj razmeni, kako ko voli.

Naime, navukla sam se na Kupindo i onaj moj bik, horoskopski ovde dolazi do punog izražaja. Kako kaže moj dragi jednog dana ću sve iz kuće prodati. Neću, ali to je dobar način da se oslobodim stvari koje mi nisu potrebne, a da opet kupim sve ono što na drugom mestu ne mogu naći ili ne mogu da platim. Ali, neću ovaj put o njima, to je druga i duga priča… Ovaj put bih o jednom indirektnom iskustvu. Izlicitirala sam novu crnu tašnu i MUBB cipele za 200 dinara. Da, dobro ste pročitali. Otišla juče do žene da preuzmem i stvarno nova tašna, lepa, crna za starije žene (takva mi je i trebala za poklon) i jedva nošene elegantne cipele. Pitam ženu (sramota me je što je sve to po toj ceni, ali to su pravila igre) kako joj se to isplati – a ona kaže  da je pet godina bez posla i da to nema gde da nosi a dobro dođe svaki dinar.

E, sad meni se već duže vremena mota po glavi jedna ideja – drage dame, prvenstveno se na vas odnosi – sve umemo nešto da radimo – pa što se ne bismo umrežile i ponudile svoje usluge? Ne, ne mislim na agenciju za zapošljavanje, ne mislim ni da proviziju od nečije zarade, ne mislim ni na posredovanje – ne mislim čak ni na koji način na novac. Moja ideja je – evo otvoriću jednu rubriku, ako želite na blogu – JA OVO UMEM DA RADIM recimo, gde bi svaka od vas mogla da kaže šta ume i ostavi svoj mail. Možda se dogovorite sa nekim da razmenite usluge? Možda neko to proceni na drugi način. Jednostavno, hajde da vidimo koliko nas ima i šta bismo jedna drugoj i drugima mogli da ponudimo.

 

Ja recimo umem da pomažem deci da nauče srpski jezik, da nauče da pišu… Umem još neke stvari, ali recimo ovo je primer onog o čemu vam pričam.

Neko ume da skrati pantalone, zašije, zakrpi… Neko ume da pripremi lepu zimnicu, pa ima vremena i za ostale… Neko ume da popravi, neko ume da prevede, neko ume da napravi lepe pozivnice za rođendane, venčanja… Neko pravi lepe torte… Hajde da se umrežimo i vidimo ko nam to u komšiluku može pomoći. Ako imate ideju pišite na: coolumna@mastersofspeed.rs, opišite šta vi to najbolje radite i ostavite svoju adresu.

Možete napisati i priču o sebi i svojim veštinama, što bi bilo idealno. Rado ću i to objaviti na svom blogu. Molim samo da se ne javljaju ljudi da se reklamiraju, ukoliko žele reklamu na blogu, to ide na drugi način. Ovo je način da se bolje upoznamo i vidimo ko u susedstvu zna baš nešto dobro da radi, a nama baš to treba. Ja bih, eto recimo volela da sa nekim razmenim zimnicu. Neko bi voleo da razmeni uslugu krečenja za nešto treće. Javite se, da se upoznamo i da vas drugi upoznaju.

Hajde da nazovemo to – priče o ženama koje umeju i imaju nešto lepo da ponude. Šta mislite o ovoj ideji?

 

O Kupindu i Limundu sledeći put.

 

 

fb-share-icon0

Leave a Reply

Your email address will not be published.