Od srca srcima – ili nešto o staroj godini i nekoliko želja za novu

20f73827965d2fed3b3761603caee5b5Po čemu ću pamtiti prošlu godinu? 

Kad postavim sebi ovo pitanje nađem se u dilemi – zbog svih nezgoda i neprijatnih stvari koje su se dešavale na globalnom planu. Onda pomislim – kad bi se svako od nas više bavio sobom svet bi bio lepše i mirnije mesto – kad bi svako čistio oko svoje kuće i u njoj. Tako da, sad kad polako rasklanjam i smeštam stvari na svoje mesto mogu da kažem da je ovo bila godina izazova i početaka.

Počela sam ozbiljno da se bavim floriterapijom – nakon završene škole i to je jedna od stvari koja je obeležila ovu godinu, a nadam se i buduće godine – jer bavljenje i proučavanje cvetnih esencija biće jedna od bitnijih stvari i u narednom periodu. Praktikujući floriterapiju – upoznala sam mnoge divne, većinom žene i devojke, koje su voljne da menjaju svoj kako emocionalni, tako i duševni fizički svet te su se opredelile za floriterapiju kao vid promene i dovođenja u red i ravnotežu. Ne mogu da vam opišem radost kad vidim da promene, kad čujem da su se neki dugogodišnji problemi razrešili, da se nekom stanje popravilo, da se oseća dobro i isceljeno. Da ne bih opterećivala ovaj blog – najzad sam našla svoju nišu i zajedno sa Marijom Radojković kreirala i vodim blog o cvetnim esencijama. Trudimo se da na najbolji način upoznamo ljude sa ovom temom i da im približimo kako im to cvetne esencije mogu promeniti život.

Iz svega toga je proizišla i naša saradnja sa divnim devojkama (posebno bih pomenula Teodoru Kovrlija) iz onlajn magazina Plezir u kom od maja objavljujemo tematske tekstove u vezi sa floriterapijom. Na isti način smo od letos uspostavili i saradnju sa Ekologija.rs i Zelenim stranama za koje pišem o zdravom načinu života i menjaju obrazaca razmišljanja, a takođe i ovde pišemo o esencijama.

Letos me je kontaktirao i Dejan Zlatić  i pitao me da li bih napisala recenziju za njegovu novu knjigu. Oduševljena prvom, rado sam prihvatila da pročitam i napišem mišljenje o drugoj. Neću nanovo pisati o knjizi, jer tekstovi postoje na blogu, ali ću ponoviti da mi je bilo zadovoljstvo i da jedva čekam prvu zgodnu priliku da se uputimo do Majdanpeka. Knjigu je objavila i moja draga Negoslava, i ona je u planu za 2015. da je promovišemo u Karlovcima. A noćas sam sanjala formu svoje knjige. Ono što me je sve vreme mučilo – dobilo je razrešenje. Tako da je i sa knjigama dobro bilo ove i preliva se i na sledeću godinu.

Sve što sam imala u planu za ovu godinu a bilo je u mojoj moći da razrešim uradila sam. Sve što je trebalo razrešiti a nije bilo u mojoj moći učilo me je strpljenju. Strpljivo sam dočekala da se neke stvari počnu realizovati a koje će, verujem u naredne dve godine dati pozitivne rezultate.

Nismo išli na more, ali smo stigli do Zagreba, do Palića, do Srebrnog jezera. Tri kratka, ali slatka putovanja obeležila su ovu godinu.

Ovo je bila dobra godina u kojoj su se rodila neka nova prijateljstva i obogatila mi život.

I, šta bih, na kraju, poželela svojim dragim prijateljima i sebi

1. Prvenstveno bih svima poželela da budemo zdravi.

2. Da budemo optimisti jer kad smo već ovde hajde da od onog što imamo pravimo najbolje što možemo.

3. Da ne živimo u prošlosti jer ona je za nama, da je odlazimo mnogo u budućnost jer tamo ćemo svakako stići kad bude vreme već da uživamo ovde i sada.

4. Da budemo i dalje tako lepi i dragi kao što smo i do sada bili.

5. Da nas ove trenutačne finansijske zavrzlame ne razdvoje već da baš zbog toga iznađemo načine da se još više družimo – jer vreme ne možemo vratiti.

6. Želim da nam misli budu lepe i pozitivne, da napravite svoj mali svet i da ne puštate ružne vesti u njega.

7.  Da putujemo makar i na kratka putovanja.

8. Da započnemo neke nove poslove (ko ima u planu).

9. Da se odštampaju knjige koje su najavljene.

10. Da se upoznamo uživo sa onima sa kojima još nismo stigli.

11. Želim da budemo podrška jedni drugima, da prepoznamo pozitivne vrednosti i da ih delimo.

12. Želim da akcija Ja ovo umem da radim  – u svim gradovima najzad dobije svoj puni smisao.

13. Želim svima koji su otvorili srce za ljubav da je nađu.

14. Da oprostimo svima koji su nas na bilo koji način povredili i da oprostimo sebi za sve što mislimo da nije baš tako trebalo da se desi.

15. Da udarimo brigu na veselje.

ŽELIM VAM, DRAGI MOJI PRIJATELJI, MNOGO LEPIH TRENUTAKA U NOVOJ GODINI. ŽELIM DA BUDE BAŠ ONAKO KAKO STE VI ZAMISLILI, A DA VAM MISLI BUDU LEPE I JEDNOSTAVNE. ŽELIM SVIMA DA SNAGU TRAŽE U SEBI A PODRŠKU DA NAĐU U PRIJATELJIMA – ŽELIM VAM ZDRAVLJA, LJUBAVI I SREĆE! SVE OSTALO ĆE DOĆI I SAMO…

uz priču1

fb-share-icon0

Comments (12)

  1. Još sam nova u čudesnom svetu blogera i ne stižem da vidim i pročitam baš sve. Trudim se, zaista. Oduševljena sam i dizajnom i sadržajem bloga.
    Možda ćemo iamti prilike da se vidimo u Majdanpeku, gradu mog detinjstva i mladosti, na promociji Dejanove knjige.
    Želim ti sve najbolje!

    1. Draga Suzana, hvala ti što si posetila moj blog i nadam se da ćemo se družiti često na ovom virtuelnom nebu. Ja se takođe nadam da ćemo se družiti. Moj dragi i ja planiramo put do Majdanpeka na proleće, pa što da ne, možda se sretnemo tamo!

  2. Radujem se tvojoj knjizi jednako kao i svojoj promociji u Sremskim Karlovcima.
    Srećna Nova godina, draga Merima i ostvarenje svih želja ti-vam želim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.