DOBRA ODLUKA – NAUS 021 – SVAKODNEVNA POMOĆ U KUĆI


put11Volela bih da podelim sa vama jednu ličnu, ili porodičnu odluku

Pre nekog vremena moj dragi odluči da je vreme da naš brod krene u potpuno novom pravcu. I, kao i svaki demokratski nastrojen kapetan, upita za mišljenje i ostatak posade – ima li podršku za takav potez. Posada sela, većala i većinom glasova se složila da kapetanu da punu podršku za promenu kursa. 

Tih prolećnih dana, naš mali brod je preusmeren iz nesigurnih voda poslodavaca koji vas malo plaćaju, a više ne, u one gde ono što radiš i zaradiš zavisi… pa ne baš samo od tebe… ali najvećim delom. Rešismo da pokrenemo svoj lični posao. Ali, kao što znaju svi koji su samozaposleni, to ipak mora biti nešto u čemu se dobro osećate i što nije u suprotnosti sa vašim ličnim načelima. I tako smo počeli da mudrijamo. Šta i kako. I, kako to obično biva, odgovor dođe u jednom slučajnom trenu.  Znali smo da je najbolje da se bavimo nekom vrstom usluge. Ali, trebalo je naći nišu koja nije popunjena, gde ponuda već ne postoji. I pažljivim iščitavanjem, ali i prostim zaključivanjem – posmatrajući svoje roditelje, komšije… gledajući ljude oko sebe – shvatismo da su oni kojima bismo najviše od koristi mogli biti u stvari naši sugrađani koji upravo sada slave sunčanu jesen života. I rešili smo da otvorimo NAUS 021malu firmu za svakodnevnu pomoć sugrađanima. Prvo, naš NAUS 021  je NA USluzi građanima Novog Sada. Pa još malo uže, voleli bismo da budemo na usluzi starijim sugrađanima, svima onima koji žive sami, mogu dobar deo aktivnosti da obavljaju samostalno – ali  kad negde zapne, a nemaju nikog da im baš u tom trenutku pomogne, oni onda imaju nas na usluzi. Ne mogu sami, a ne bi da uznemiravaju decu.

Tu smo i zbog njihove dece koja zbog obaveza, daljine… ne stižu da su svaki tren tu da roditeljima pomognu. Tu smo da budemo desna ruka.

Kako funkcioniše NAUS 021

Naša ideja jeste da ne idemo na kvantitet već na kvalitet. Da budemo dobro poznato lice kome možete verovati i za koga znate da će uvek i sa ljubavlju da obavi sve ono što vi trenutno ne možete. Naš osnovni paket smo nazvali 4 sata mesečno – što podrazumeva da jednom nedeljno dođemo kod vas provedemo sa vama sat vremena i za to vreme obavimo sve ono što ste prethodnih dana ostavili po strani jer, eto niste mogli sami. Hteli ste da perete zavese, ali visoko su, teške su, pa vam samo treba neko da ih skine. A možda bi bilo zgodno i da ih posle pranja opet okači? Spremali ste ormane, pa ste hteli da podignete neke na gornje police, ali vam je to teško. Ili vam treba neko da sa vama to spremanje obavi? Da bude desna ruka. Da vam pomogne da unesete cveće sa terase, da pomogne u presađivanju… Da vam odnese stolice u podrum, jer stiže jesen pa im više nije mesto na terasi. Pregorela vam je sijalica? Popustila gumica na slavini? Nakupilo se smeća pa ga treba izneti a vama je teško…

Taj osnovni paket, po potrebi nadograđujemo ili dodatnim brojem sati za osnovne usluge, ili nekom dodatnom uslugom, ali sve to možete da vidite i na našem blogu NAUS 021.

Naravno, prema potrebi idemo sa vama u kupovinu. Pravimo vam društvo, da ne razmišljate koliko toga smem da stavim u kolica jer neću moći da ponesem… Mi pakujemo, odnosimo do stana, a ako je potrebno, pomažemo vam i da se raspakujete i složite.  Isto tako idemo sa vama i na pijacu, Kvantaš… 

Treba da idete kod lekara. Bilo bi dobro da neko ide sa vama, ali deca u to vreme rade. Ali, NAUS 021 radi za vas. Doći ćemo po vas, odvesti vas do lekara, predati knjižicu, sačekati i vratiti kući. Ukoliko treba više vremena da provedete u ambulanti, samo nam pošaljete SMS i mi dolazimo po vas. I sve po jedinstvenoj ceni. Podižemo i lekove umesto vas.

Kad smo već kod tog tipa usluga – zakazujemo odlaske kod lekara, plaćamo račune umesto vas, pomažemo vam da popunite razne obrasce, uplatnice, pomažemo vam ako imate neke reklamacije, pomažemo vam i u registraciji kola, kad dođe vreme za to.

Čistoća je pola sreće

Mi brinemo i i čistoći vašeg doma. Po dogovoru, jednom nedeljno ili mesečno… usisavamo, brišemo prašinu, spremamo kupatilo, brišemo prozore… Možda vam je problem samo jedna od ovih aktivnosti? Možemo i pojedinačno da obavljamo – recimo samo pranje prozora.

Naša ideja je i da prljav veš jednom nedeljno, ili po potrebi, uslužno odnesemo na pranje.

Donesemo kuvan ručak.

Išli biste na put, ali…

Opet smo pošli od svojih roditelja. Oni i dalje vole da putuju, ali često ne odu nekud jer više ne mogu da voze, ili im je problem noćna vožnja, a u autubusu nemaju sav onaj komfor koji im automobil pruža. Da mogu da ponesu stvari koliko žele, da putuju u prijatnoj odeći, da ponesu i voća i povrća i još kojekakvih sitnica koje će im tamo gde putuju trebati. Odlazak na selo, na vikendicu, u banju, u posetu rođacima… Mi dođemo na vašu kućnu adresu, pomognemo vam, ako treba i u pakovanju, odvezemo na željenu adresu pomognemo da se raspakujete i po dogovoru, onog dana kad rešite da se vratite kući, eto nas po vas. 

 

… a tu je i savremena tehnologija

Kupili biste računar, lap top, tablet, „pametni“ telefon, novi televizor ali vam treba pomoć. Mi smo tu da vas posavetujemo šta je za vas najkorisnije. Tu smo i da vam instaliramo vašu novu opremu, da razvučemo kablove, obezbedimo ih da vam ne budu prepreka u stanu. Tu smo i da pomognemo u obuci. Kako se koristi, šta ako pritisnem… kako da koristim Skype… Sve su to nedoumice koje smo primetili kod naših roditelja i najbližih. 

I, najvažnije – NAUS 021 vam pruža sigurnost jer s nama nikada niste sami

Šta to znači? Sećate se, rekosmo da nam cilj nije kvantite već kvalitet. Naš cilj je da uvek imate nekog pri ruci. Za sve gore navedeno. Ali, i da imate nekog koga možete pozvati samo da se posavetujete. Nekog sa kim ćete popričati, ko će vam biti sabesednik, neko kome verujete i ko veruje u vas.

Jer, NAUS 021 veruje u ljude. Veruje u ono najbolje u svima nama. Naša lična interesovanja nisu vezana samo za posao – mi, zbog nas lično, stalno ulažemo u sebe i u edukacije koje nam omogućuju da bolje razumemo, da lakše uradimo, da budemo bolji, prvenstveno zbog sebe, a onda od toga koristi imaju i drugi. Naš životni moto jeste da se dobro dobrim vraća i verujemo u ono da kako seješ tako i žanješ. 

Voleli bismo da nas pozovete  i da nas upoznate. Da vam i uživo ispričamo našu viziju. Ne morate odmah postati korisnik naših usluga. Nekada je dobro imati i informaciju o nekim stvarima, jer nikad ne znamo kada nam mogu ustrebati.

Nadam se da sam uspela da vam objasnim našu misiju i viziju. Ovo je lični blog i ovo jeste lična priča. Ako vam se svidela, biće nam drago da je podelite. Naš brod je tek zaplovio, kapetan čvrsto drži konce u svojim rukama, samo nam treba još malo dobrog vetra u leđa!

majstor

 

Naš telefonski broj je: 060 4099997

A ima nas i na Fejsbuku! Samo kliknite OVDE  i pratite naše vesti i akcije!

 

 

 

fb-share-icon0

Comments (5)

  1. Ideja je zaista sjajna. S obzirom na sve brži tempo života i sve duže radno vreme zaposlene dece koja imaju stare roditelje, sigurna sam da ćete imati mnogo posla. Želim vam mirno more i povoljan vetar ;)

  2. Sjajno.
    Toliko nemoćnih, starih, samih ljudi, vapi za pomoći. A deca daleko, rodbina ima preča posla, komšiluk uvek u žurbi. I svi zaboravljaju da ste im toliko puta pritekli u pomoć, dok ste mogli. Pa bi sada mogli i oni, ali ne bi za dž. Podrazumeva se da se ono, pre, zaboravilo jer oni to nisu ni tražili, sami ste se nudili. Valjda niste imali preča posla, prezaposleni, ko oni sad, neuposleni.
    E pa, ako već očekuju da im platite za ono što ste vi njima nkeda za dž, onda platite nekoga na koga ćete uvek moći da se oslonite.

    PUNO sreće.

    1. Hvala ti, draga Negoslava Stanojevic, na ovom toplom komentaru, koji u nekoliko reči govori o suštini. Ljudima pomoć treba, mi smo voljni da ta pomoć budemo – samo treba da se nađemo i dogovorimo!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.