Samo za radoznale – jeste li spremni za nastavak izazova?

izazovProšle nedelje vas pozvah na izazov – nedelju dana bez kukanja. I divnog čuda, mnogo vas se odazvalo ovde ispod samog teksta, dosta njih na FB, neki na google+, neki u inboxu, ali vidim da kritična masa postoji. Hvala vam, mnogo prijatelji. Nekako sam osetila da će stvari ići u ovom lepom pravcu, pa bih vas pozvala da nastavimo. Ali, sada bih proširila izazov – hajde da vidimo koje to lepe stvari možemo da uradimo sad kad imamo dovoljno slobodnog vremena i dobre energije – jer ne trošimo ni vreme ni snagu na loše vesti i misli.

Šta smo mi u našem mikro svetu u proteklih sedam dana uradili (izveštaj)

Mi smo za ovih proteklih sedam dana  krenuli u realizaciju poslovne ideje. O tome kad sve završimo. Ali ono što je do sada bio plan postaje realnost.

Preuredili smo životni prostor – skoro bez novaca. Napravili novi raspored, definisali najzad radni, dnevni, spavaći i gostinski deo. To nam je bilo dosta zbrkano – jer ja sam tražila svoje mesto. Mislim da je sad to to.

Godinama sam pokušavala da napravim beskvasni hleb i uvek sam samo dobijala kamen umesto hleba, a sada sam, zahvaljujući mojim dragim Mariji Radojković i Danijeli Gikić – koje imaju vrlo slične recepte, a za imam vrlo fleksibilan pristup kuvanju – spajajući ono što mi je Marija rekla – da jednostavno moram da osetim testo pod rukom, i Danijelin recept (koji je skoro isti kao i Marijin) do sada napravila obe verzije i vrlo sam zadovoljna i nastavljam da mesim svoje hlebove.

Umaštavam prve stranice svoje knjige i ne dam izgovorima da me uhvate.

Napisala sam tekst za FBI i presrećna sam što se ta priča opet okreće – samo čekam da ga Branko objavi. Tako to ide – po nekom redu.

Približava se onaj deo godine u koji je za mene lično vrlo značajan. Bliži se Sveti Ilija, i mada to nije naša krsna slava, ja se držim one da svako treba da ima svoju, a ako mu se nešto značajno desilo na nekog drugog sveca da može i taj dan da praznuje. Jednom drugom prilikom o tome.

Sada sam, upravo, dogovorila jedan lep vikend. Unapred znam da je lep jer treba da posetimo ljude koje mnogo volimo.

A sada izazov za vas

Ako ste prošle nedelje bili u igri (sedam dana bez kukanja) napišite mi šta ste to lepo uradili? Ako niste, bilo bi lepo da napišete šta biste to voleli da uradite, koje su tu sitnice koje bi vam život učinile lepšim i kvalitetnijim. Možda planirate neki izlet ili da okrečite sobu ili da presadite cveće ili da pročitate neku dobru knjigu. Napišite, preporučite, izazovite svoje prijatelje – nastavak – novih 7 dana bez kukanja.

Ako ste spremni za izazov ili ako ste voljni da nastavite još sedam dana – napišite. Pozovite prijatelje, podelite radost, podelite dobre ideje. Ako ne možemo na makro planu da delujemo – ovaj naš mikro plan nam je uvek dostupan. Budimo na vezi! Delite radost, delite izazov, širite mikro svet :D

fb-share-icon0

Comments (17)

 1. Hej Majska. Sjajna ideja i baš mi je žao što je nisam ranije videla.Priključujem se i baš ću uživati u izazovu. :) Jel treba da napišem neki tekst na tu temu ili…?

  1. :) Tijana, drago mi je da vam se izazov svideo. Nikad nije kasno širiti dobru misao – a možete nam se pridružiti u grupi Blogeri na FB, ili šerujte ovde ispod teksta. Mi smo se svi nekako skupili tamo u Blogerima, nema nas mnogo sad pored kompa, ali koliko god nas ima, dobro je da se družimo! Tema je slobodna, samo da je nešto što vas raduje bez obzira na svakodnevicu :)

 2. Evo mene opet :) javljam se kako sam i obećala… 7 dana bez kukanja. Hm… odakle da počnem :) Kao prvo, nisam imala kome da kukam jer sam vreme mahom provodila sama, naravno, kuče ne računam :) Potrudila sam se da to vreme provedem kvalitetno, što sam u neku ruku i učinila. Šetala sam, vozila bicikli, obišla meni drage ljude, gledala filmove. Nisam čitala jer mi je bilo isuviše tiho, a navikla sam na buku… Istovremeno, vreme sam maksimalno posvetila sebi. Išla sam na moje terapije i mnogo sam odmarala. Odlučila da se zdravije hranim i cele nedelje sam odolevala slatkišima, grickalicama i ugljenim hidratima. Čak sam videla i pozitivne efekte :D Izbegavala sam internet i društvene mreže. Nabavila sam knjige deci za školu, ponovila se lepim i udobnim cipelama, odradila manikir i odabrala novu frizuru koja će morati da sačeka iduću nedelju :) Ono što je najvažnije u celoj ovoj priči, bila sam toliko opuštena, vedra, stalno sam se smejala. Ovih 7 dana je proletelo kao tren, a promene na meni primetili su mnogi :D Još jednom veliko HVALA draga Majska što si me podstakla na ovaj način razmišljanja… Ljubim ?

  1. Juhu! Ovo je spisak dobrih dešavanja! Znaš šta, mislim da svi međusobno utičemo jedni na druge i da izvlačimo ono najbolje i najkvalitetnije. Tako smo saznali o ovoj predivnoj paleti dešavanja kod tebe! <3 hvala ti!!!!

 3. Kad sam počela da nabrajam na fejsu šta me je sve obradovalo proteklih dana shvatila sam da život zaista čine male stvari. Nabrojaću tek neke: moja drugarica Daca skratila je dugu, crnu kosu i donirala je u akciji „Kilometar kose“, videla sam posle 10 godina drugaricu iz Vranja, bila sam na otvaranju 49.Gitarijade, uživala sam u Džibonijevom koncertu, kupila sam plavi šešir, proslavili smo slavu kod Cakinih roditelja u selu u divnom društvu, Filip se odvažio da krene u školicu za neplivače, Aleks volontira na Gitarijadi, svakog dana viđam ili se bar čujem sa ljudima koje volim…

  1. I kad tako sve to lepo sabereš, shvatiš da je život lep. Baš takav kakav jeste. Ali mi stalno tragamo za velikim stvarima a ove lepe, male gurnemo u ćoše, kao nebitne. A, pogledaj, recimo samo tebe i mene šta nam se desilo u poslednjih nekoliko dana. Lepog. Malo li je? Divna moja Suzana!

 4. Davno sam planirao a tek tokom ovih dana i ostvario nameru da obidjem i bar fotografišem mesta na kojima su se meni i mojoj generaciji dešavale lepe stvari. Bile su to tada životne raskrsnice bez jasnih putokaza na kojima smo se opredeljivali za pravac kojim ćemo nastaviti. Vreme je pokazalo da li smo dobro odabrali. Grad se nezaustavljivo menja a ove beleske ostaće svedok o nekom drugom vremenu kada je bilo više prostora za šalu i smeh a i udvaranja su bila kitnjastija. Grad se menja, brišu se tragovi minulih vremena a eto ostaće i po koja fotografija uz mnogo lepih uspomena

  1. Evergreen, verujem da su to predivne fotografije. Još ako postoje one iz doba kad se rešavalo pitanje budućnosti da se uporedi, bilo bi divno. No, ovo je lepo dešavanje, ja takođe mnogo volim fotografije kao način da se obeleži i sačuva isečak vremena. Hvala vam na ovom divnom komentaru!

 5. Nešto nisam u toku… Ovih dana mi je raspored prenatrpan, tako da nisam mnogo vremema boravila u e-svetu :) Mnoge su se stvari izdešavale, vidim ga ću morati da sednem jedan dan i da iščitam sve ono što sam propustila…

  Ideja o „7 dana bez kukanja“ je veoma zanimljiva, pročitaču o čemu se radi i verujem da ću vam se pridružiti u izazovu :)

  Veoma mi je drago što si se bacila na kuvarancije i što si isprobala i moj beskvasni hleb :) Samo tako nastavi mila moja Majska ❤ ❤ ❤

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.