Srećna vam Nova godina blogerski drugari!

poklon2Ove godine sam rešila da svoje podvlačenje crte i novogodišnje želje zadržim za sebe. To jest da ih ispišem ručno u svoju sveščicu i da pratim njihov ritam. 
Ova je godina bila dobra. U mikrokosmosu. Neko je, na njenom početku nagovestio da će ova godina da skine maske i otvori mnoga pitanja. I bila je takva. Ko je hteo da vidi i da čuje video je i čuo. Sada sledi sledeća godina u kojoj ćemo sabirati odgovore i svoditi ono što smo započinjali u 2015. Svoditi na meru stvari. 
Ja sam u 2015. godini imala prilike da upoznam nekoliko dragih blog drugara. Danijela Gikić, Negoslava Stanojević, Snežana Medan, Vera Uzelac, Ćazim Salihi... Očekujem još poznanstava uživo. Nekako nam je prošle godine izmicao Majdanpek i Dejan Zlatić, ali to nam je  (S. i meni) velika želja da odemo i upoznamo se i uživo. I Perlez nam je izmakao ove godine, ali sledeće godine ima da vidim tu lepu baštu drage Olje Ka. Poseban naklon mojoj dragoj Ognjeni Lazić.
Na mom spisku je i Luna Marković i Olja Ristić i Aleksandra NM i Marijela Miletić, Rada Čeh, Sandra Đurić Milinov, Snežana Maričić, Katarina Dumić, Milica Đokić, Kata Bucik, Sue St, Kreativni Mali Krčimir, Mala Prge, Jelena Simonović Dilber, Radica Milovanović, Vera Mlađan... Imamo jedan krak ka Crnoj Gori :) - Tatjana Kuljača... U Kragujevcu znam da uvek mogu računati na Blaženku Maksimović Vesić. U Velikom Gradištu srešćemo Mariju Bogičević. Ako krenemo u drugi komšiluk, eto nas u Samoboru kod drage Mirne Bašić, moja draga Farah Krvavac McCulley, Rahela Vukušić Druško ...U Šidu naša Jelena Kovinčić.  I sasvim dobro znam da sam nekoga zaboravila. I znam da je ovo tek mala mapa mojih blogerskih drugara. Zaboravljam imena, pamtim lica i priče. Isto tako svako od njih ima otvorena vrata u Novom Sadu. Kad u kući imate dva blogera, s tim da od mog dragog tek očekujem da se vrati na mesto gde i treba da bude neko ko kao on zna o automobilima, automobilizmu, formuli i ostalim muškim stvarima. I da ponekad napiše i neku lepu ljubavnu... 
Sva ova imena i još mnogo onih koje sam sasvim slučajno sa spiska izostavila jesu moje bogatstvo stečeno kroz pisanu reč. Ima još mnogo sjajnih blogova i blogera koje tek treba pažljivo da izučim i da postanu deo mog stalnog sveta. 
Dragi drugari blogeri, hvala vam na toplim rečima kojima ste grejali moju dušu u 2015. godini. Hvala na svakom slovu, na svakoj pouci, savetu, receptu, preporuci za knjigu ili film, na linku ka dobroj pesmi, na onim pričama koje ja najviše volim - a to su životne priče, tople, nežne, iskrene. Na onim snažnim porodičnim sagama, na skicama iz života, zapisima iz prolaza, kratkim formama... Na svemu vam hvala. 
Svima vama, drugari, želim dobrih priča, dobre inspiracije, vremena za pisanje, da i dalje budete ljudi velikog i dobrog srca. Želim vam da blogeri i dalje budu nosioci dobre energije i da budu jedno dobro i plemenito pleme ljudi. 
Želim vam zdravlja dragi drugari, želim da imamo malo više vremena i novaca za viđanje. Ostvarujte svoje snove, pišite, čitajte, uživajte ali uživajte i u realnom životu. Neka vam virtuelni život bude samo nadogradnja za realan svet. Uživajte u suncu, u svakom jutru kad se probudite i večeri kad se ušuškate u krevet. Uživajte u svakom obroku. U dragim ljudima, porodici, komšijama, kolegama na poslu, slučajnim prolaznicima, onima sa kojima se svaki dan vozite na posao. Neka vam osmeh krasi lice, neka vam u srcu bude dobrota. Dragi moji blogeri, srećni vam praznici!
Dragi moji drugari, koje sam slučajno izostavila sa spiska, molim vas da mi oprostite i da mi šapnete da vas upišem u ovu veliku čestitku!
Ipak nam najviše, dragi moji želim da budemo zdravi i srećni. Sve ostalo ide u paketu sa tim.
Hvala vam što ste deo mog sveta! 
Srećna vam NOVA GODINA!budi najbolji
fb-share-icon0

Comments (24)

 1. Hvala ti <3! Hvala ti na spominjanju, hvala ti na podršci, hvala ti na svim divnim pričama u kojima zaista uživam svim srcem.

  1. U mislima uzvraćam zagrljaj. Hvala ti na svemu što činiš, hvala što te ova godina donela, vratila, prepovezala… ne znam kako bih to rekla, ali ti znaš na šta mislim. Hvala ti u ime nas oboje na blagoslovu prijateljstva!

 2. Da u svakom koraku koji činiš, sa mirom i radošću, pronalaziš nadahnuće za svaki budući korak koji nameravaš da učiniš…
  U mislima te grlim! :) <3

  1. Hvala tebi, draga moja Sandra. Tvoje priče i tvoje mišice su divotno otkriće, ti kao njihova mama, ali i kao neko ko nije samo mama već žena u najlepšem smislu te reči bile ste mi velika inspiracija i radost u ovoj godini. Nameravam da to pretočim i u sledeću.

 3. Hvala tebi draga. Volela bih u Novoj godini da upoznam sve one koje nisam, da odem i u Lerlez i u Novi Sad, da vi dođete u Beograd, sve to da bismo se zajedno smejali. Hvala od srca.

 4. Počeh i ja da prebrojavam, nezavisno od datuma upoznavanja- Ti, Nale Korica, OljaKa, Stanimir, Dejan, Vera, Medanka…Milja, Milan, Maja, Nataša Iglomanka, Nena, Olja Druga, Saška… Labileta, Kata, Milica, Jelena R, Lelu i ne računam, ona je odavno moja, pa Stana, Nada Marković, Vukica- ova nova blogerka… Sanja, Jelenče Dilber,Katarina, neke sam sigurno ispustila, izvinjavam se…
  Mnoge sam srela na dve blogomanije na kojima sam bila, al ne računam one sa kojima nisam bar kratko proćaskala, uz kaficu.
  Ali zato, kako reče i ti, ima onih koje kao da znam. Odnosno, samo se fizički nismo dodirnuli. Dušama jesmo, pre ili u skorije vreme. I možda sam ja najočigledniji dokaz činjenice da- kao da se znamo sto godina. Kad god sam se obratila za neku informaciju, neku pomoć, bilo šta- inboks mi je bio zatrpan. Ne zameri na tome što ću iskoristiti i tvoj prostor da vam se svima zahvalim, na svemu.
  A inače, upoznavanje, i virtuelno i stvarno, praćeno je i zaboravljanjem. I ako niste, budite spremni na to. Ja sam, recimo, neke zaboravila, a neki su zaboravili mene. Neke od zaboravljenih i neke koji su me zaboravili sam toliko zaboravila da ih se i ne sećam (smešna mi je ova konrstukcija, znam, ali ko želi razumeće je :) ), a za neke mi je i krivo.
  Baš kao i u životu. Neki se udalje od nas ili se mi udaljimo od njih, da se više nikada ne približimo, a sa nekima se ponovo sretnemo posle nekoliko meseci, nekoliko godina čak i nastavimo kao da se nismo ni razdvajali- sve do novog rastanka koji je praćen novim susretom.
  Curikulum vitae, valjda.

  1. Juhu! Kakav divan komentar! Neću ti zameriti, naprotiv, raduje me što te je ovaj tekst inspirisao da sve ovo divno napišeš. Ti si sve rekla – ja nemam šta da dodam! Ljubim te!

 5. Hvala Vama na tako lepim željama i predivnom kolektivnom duhu koji gajite za našu malu zajednicu :) Sve najbolje želim i Vama i svim našim blogerima u Novoj i još boljoj godini :)

  1. Draga Icbmoter :) prelepe reči i srce mi raste od miline. Hvala ti i sve najlepše tebi i tvojoj porodici, ali i da se družimo još mnogo, mnogo godina!

  1. I ja sam za to. Da širimo društvo, a da se ne šire naše pozadine :) Divna čestitka! I da nas ti i dalje uveseljavaš tvojim divnim savetima!

 6. Draga moja :) hvala na divnin riječima i podsjećanju na zahvalnosti! I ja sam bogatija ove godine za nova poznanstva i yo je najljepše što mibje blogovanje donijelo. Mali ogranak u Crnoj Gori poziva na druženje kad god prolazite kroz Budvu :) Da se pored mora družimo. Sce najljepše ti želim <3

  1. Draga Tatjana, za viđanje smo se dogovorile, čim i kad nas put nanese. A tvoji tekstovi su bili divno osveženje na blog nebu i iskreno sam uživala i jedva čekam da se sve to pretoči u sledeću godinu. SRećne ti praznike želim!

 7. Hvala draga <3 Moja vrata u Frankfurtu (i u Samoboru kad smo tamo) su ti uvijek širom otvorena, veselilo bi me da nas obraduješ i posjetiš! Hvala tebi što si uljepšala moje blogerske dane, a osjećam da će tako biti i u 2016. Tebi i tvom dragom želim puno ljubavi, zdravlja i mira u Novoj godini. LP

  1. Draga Mirna, zbilja bih volela. Gde god su prijatelji čovek se oseća kao kod kuće. Isto važi i za tebe, i sve blog-drugarice i drugare – kad vas put nanese do Novog Sada… dragi ste nam gosti!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.