Upiši mi se u leksikon – iliti… blogerski vremeplov :)

sećanjaBlogeri se opet igraju. Ovo mu dođe kao leksikon koji smo svako malo pravili kao klinci ne bismo li saznali neku važnu informaciju. Da li mu se sviđam? Ide li na ekskurziju? Ko je najlepši… Danas su društvene mreže preuzele ulogu tih sveščica, a pitanja su postala malo ozbiljnija. Mene je nominovala moja draga Negoslava :) i ja ću sad lepo njoj da odgovorim na 11 pitanja, pa da smislim svojih 11 i da prosledim na 11 adresa :) Vezujem se i polećem!

1. Da li ste nekada rekli ono što nas je čudilo dok smo bili mladi- da su mi sad one godine a ova pamet?

Retko kažem, retko čak u nekom mlađem društvu kažem ono čuveno u moje vreme… Nekako, da mi je ova pamet to ne bi bila ona mladost. :)
2. Ako jeste, zašto jeste, a ako niste, kako vam je to uspelo (mislim, da se ne kajete, da ne žalite, da ne želite popravni ispit života)?
Ne, ne želim popravni, mislim da je sve išlo onako kako je trebalo – kako mama kaže – bude kako biti mora. A valjda me je rad sa decom sačuvao te zamke – gledajući njih, iskreno, ne bih sa ovom pameću većinu stvari iz početka. Zamisli prvu ljubav, prvi poljubac, prva putovanja, sve prvo…. a ti već sve znaš… Ne, hvala!
3. Za šta smatrate da ste najviše uskraćeni zbog toga što živite u ovoj zemlji baš sada?
Mogli bismo na ovu temu mnogo toga reći, ali nisam uskraćena ni za šta. Mogla sam da odem i nisam, što znači da nije trebalo. Da li bih negde bila bolja, ili bih bila nesnađena? Da li bi me neki drugi jezik obogatio, ili bi moj svet u kom su reči mnogo važne bio siromašniji? Mislim da svako ima svoje vreme i prostor na kom jedan od života treba da provede. Da nauči… 
4. Da li biste odabrali da živite ovde i da ste imali mogućnosti da odete?
 
Da, ja sam, kao što rekoh, odabrala…
5. Kojom svojom životnom odlukom ste najzadovoljniji?
Svim odlukama donetim na osnovu intuicije. Gde nisam mnogo vagala već odlučivala po osećaju… 
6. Zbog koje odluke se kajete?
Ni zbog jedne. Kajanje je loša rabota jer nas stalno vraća u prošlost. Sve što je bilo i što se desilo, trebalo je da se desi. Tako jedino mogu da mislim.
7. Mislite li da je naš život stvar izbora svakoga od nas ili nama upravlja prst sudbine?
Eh. Ovde bih ti mnogo toga mogla napisati što bi potkrepilo da se od tog nekih stvari ne može pobeći, ali da se mogu neke stvari ispraviti ako mi u međuvremenu korigujemo sebe. Duga priča, i mnogi bi rekli… šta ova mudruje, tako da je ovo sasvim dovoljno.
8. Da je vera za vas- opijum za narod, sastavni deo vaše ličnosti ili ste vernik samo onda kada ste uplašeni, zabrinuti, kada vam je potrebna pomoć?
Ja verujem. Duboko i iskreno. 
9. Znate li sve komšije u svojoj zgradi ili ulici i da li se svima javljate?
O, da. Mnogo volim komšije i sa svima sam dobra. Lepa reč, osmeh, mala ćakula i idemo dalje. Volim ljude…
10. Kada ste poslednji put učinili nešto lepo, korisno, dobro… nepoznatoj osobi?
Ne znam. Ne zato što ne činim, već prosto nekad nismo ni svesni da smo učinili dobro delo ili ulepšali nečiji život, a nekad naša misao da smo nekom nešto učinili, iz njegovog ugla baš ne deluje tako. Tako da bi bilo bolje kad bi neko od nepoznatih ljudi mogao na ovo da odgovori :)
11. Verujete li u to da sve što činimo jednoga dana dođe na naplatu- nagradu ili kaznu?
Da. Kako seješ. Verujem da se obično stvari ne vraćaju ili ne plaćaju jedan na jedan, već vi nekom učinite, a on će nekom trećem, a neko peti će dobro vratiti vama, ili loše. Ali isto tako smo često svedoci da se neke stvari vraćaju deci, čak unucima… tako da pazite šta radite, ne znate ko će dobiti nagradu ili kaznu. 
Mojih 11 pitanja. Negoslava je odabrala kao lajt motiv životni moto… a ja bih da to bude ljubav. 
1. Sećate li se svoje prve ljubavi, tj. da li se sećate prvog osećaja zaljubljenosti i kakav je bio (osećaj)?
2. Ljubav je čest motiv u blogerskim pričama. Da li je teško napisati ljubavnu priču sa srećnim krajem?
3. Ljubav ili sreća. Šta birate?
4. Ljubav često klizne u patetiku. Da li su za to krivi ljubavni romani i filmovi, ili život zbilja ume da režira baš takve obrte?
5. Kažu da postoji bezuslovna ljubav. Šta vi mislite o tome? Ako verujete da postoji, volela bih da navedete primer.
6. Da li je se na ljubav može „navući“ kao na drogu? 
7. Da li ste imali iskustva sa ljubavnim „progoniteljima“, osobama koje su ufiksirale da ste vi idealna osoba za njih pa vas uznemiravale dokazujući svoju ljubav i odanost?
8. Da li verujete u prijateljstvo posle ljubavi? 
9. Momo Kapor reče da posle ljubavi na kraju ne ostaje ništa. Kakva su vaša iskustva?
10. Da li vam se desilo da naletite na neki blog, na nekog ko tako dobro piše, da ste se jednostavno zaljubili u njegov (njen) stil… 
11. Da li ste se ikad zbog ljubavi povukli, puštajući osobu da bude sretna sa nekim drugim, iako ste je vi istinski i duboko voleli?
Nominujem:
 1. https://malaprge.wordpress.com KreativeMali Krčimir
 2. http://www.novojutro.rs Suzana
 3. http://skitarnik.blogspot.com Blaženka Maksimović Vesić
 4. http://stiklakafakravata.com
 5. https://bibliotekaxv.wordpress.com Tanjat
 6. https://nenamaricic.wordpress.com Nena Maričić
 7. http://ljubinkabobanedic.blogspot.com Ljubinka Nedić
 8. https://sonaticinkutak.wordpress.com Rada Čeh
 9. https://onakojanecuti.wordpress.com Marina Sabo
 10. https://jelenadilber.wordpress.com Jelena Dilber
 11. https://stokinblog.wordpress.com Maja Stokin

Dragi drugari i drugarice :) ukoliko vam se ne igra, neću se ljutiti, mada bih volela da čujem vaše odgovore. Ukoliko vas je neko već nominovao, i tu ću razumeti, ali, nikada ne prestajte da se igrate… :) to je jedino što nam je ostalo!

 

Bloger, predavač, floriterapeut

Comments (5)

 1. :)
  Leto mi je radno, nikako da na nađem malo vremena za pisanje, ali sam tu! A i vrućine me ubiše…Hvala ti na nominaciji, rado prihvatam tvoj izazov! Pozz

 2. Mnogo su mi se dopali odgovori, jer su potvrdili ono što osećam u vezi tvoje ličnosti, što mi se dopadalo i pre njih, a posebno mi se dopada to što voliš da se igraš i..družiš.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.