A neko nikad ne pročita…

Budem tužna, ponekad, što moje priče ne stignu do nekih ljudi.

Moj tata bi rekao… a neću da vam kažem…

Mama, ona bi rekla isto to, samo na drugačiji način. Kada bi čitala…

Neki dragi ljudi koji su od početka verovali, nisu na virtuelnom nebu pa samo mogu da zamislim njihovo – jesam li ti… :)

Neki su na nebu pa ako je onako kako verujem oni sve moje priče već odavno znaju.

Neki ih ne moja pričačitaju jer ne znaju ni da ostavim poneki trag ovde.

Neki ih čitaju, ali kao da ih ne čitaju… jer smo iz istog sela (ono o prorocima…)

Neki ne čitaju, valjda čekaju da postanem neko za dobar za citate.

Neki ne čitaju, a njihovo nečitanje me rastuži – jer su moje reči ono što su kape i šalovi nekih koji umeju, možda korisnije, da koriste prste i praktičnije da poklone nekima.

Ne umem da štrikam. Skuvam ručak pun ljubavi, nekad i umesim nešto, ali moje tvorevine su rečenice protkane  dušom. Kad oni koji bi moje reči trebalo da nose kao nakit oko vrata ili kao šal protiv zime ne pročitaju, to nekako bude kao da mi svaki put oparaju po red od štrikeraja.

A možda nekad i ogrnu nešto od ovog ovde i tajno pronesu kroz izloge srca ali ja to ne znam. I ne verujem u podrazumevanje – verujem u reči. Verujem u ohrabrenje da ih je barem nešto ponekad ugrejalo.

Zato hvala svima onima koji čitaju i kažu. Ja ću i dalje da štrikam, i zamesim koju a ko nađe za radost da se posluži, samo neka se osmehne. Da znam da je prijalo.

fb-share-icon0

Comments (12)

 1. У последње време ређе читам јер имам доста обавеза, али када год имам мало времена читам. И прокоментаришем ако имам шта да кажем.
  Кад си већ покренула ову тему, приметила сам да у последње време људи јако мало читају а све мање и пишу. Не знам шта је разлог.
  Пре месец два нисам могла да постигнем да испратим све текстове који су ме инетересовали, а сада и поред недостатка времена примећујем да их је све мање.

  1. O tome sam, draga Luna, upravo sad razmišljala. Nešto se dešava – da li je u pitanju nedostatak vremena, inspiracije ili nešto treće, ne znam. Sve sam preletela nekoliko puta i ništa. Valjda će biti uskoro bolje, kad zazimi. :)

 2. Ja sam upravo ovog trenutka saznala da postoji ovaj blog.
  I bas volim kad otkrijem neki novi blog i saznam da nisu svima izasli iz mode, jer su za mene slova uvek u modi.
  Neka cita ko zeli, onaj ko ne zeli – bolje i da ne cita, ako vec ne ume. :)

  Pozdrav, samo napred! :)))

 3. Ја читам, кад имам времена… Коментар оставим „кад морам“, ако ме разумеш… Настави ти да пишеш, а ја ћу, надам се, једног дана имати више времена за читање :)

  1. O, da primetih kako ona lepo štrika… :) A suze, pa valjda neko mora i da vas malo rasplače :) Šalim se, draga… ali sve ima svoje…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.