Novosadski Sheraton u junu domaćin Food Talk 2018

Home Ritam dana Slatka moja - ili neke stvari iz plavušinog ugla Novosadski Sheraton u junu domaćin Food Talk 2018

Food talk

Dan kao stvoren za lepu novosadsku priču. U hotelu „Sheraton“ u Novom Sadu održan je skup na kom su najavljena dva velika događaja u vezi sa hranom, ali je promovisan i novootvoreni hotel „Sheraton“.  

 

Ambasadorima, privrednicima, preduzetnicima, novinarima, blogerima, prestavnicima grada Novog Sada i Pokrajinske vlade, obratio se potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković. On je istakao značaj otvaranja „Šeratona“ u Novom Sadu, njegovu važnost za turistički potencijal grada, kao i za predstojeće događaje koji nas u narednim godinama čekaju, a to je Novi Sad – Evropska prestonica kulture (2021),  i Novi Sad – Omladinska prestonica kulture (2019). 

Gospodin Đoković je posebnu pažnju posvetio  „Food Talk 2018“ – manifetaciji koja je posvećena hrani, vinu, promociji različitih stilova ishrane i kuhinja. Nakon najave, reč je prepustio gospodinu Robertu Čobanu, koji je prisutnima predstavio kalendar dešavanja u vezi sa „Food Talk 2018“. Centralno dešavanje biće  8. juna 2018, u hotelu u kom smo i danas proveli lep i sadržajan dan. 

Ovom prilikom predstavljeno je i 9 preduzetnika iz Srbije koji će nas predstavljati na „Fancy Food Show“ u Njujorku. Svako od njih nam je ukratko prezentovao proizvod sa kojim će predstaviti sebe, ali i Srbiju. Oduševila me je paleta zdrave hrane s kojom idu u Ameriku – od meda, džemova, ajvara, ulja, proteinskih proizvoda do vina – a sve iz malih, porodičnih proizvodnji.  Učesnike je izabrala kancelarija USAID u Srbiji. 

Šetnja kroz Šeraton

Nakon oficijalnog dela,  ljubazni domaćini  su organizovali promo-šetnju kroz sam hotel Šeraton. Videli smo sobe, apartmane, a najveći utisak na sve je ostavio kutak na odmor i rekreaciju na krovu – sa teretanom, bazenom, slanom sobom, saunom i ostalim pratećim sadržajima. Panoramski pogled sa krova pruža nezaboravan doživljaj jer se sa njega vidi čitav grad, kao i Fruška gora.

Nakon obilaska, prireneđ nam je izuzetan ručak na bazi švedskog stola. Hrana je raznovrsna, ukusna, lepo servirana. Izbor kolača, voćnih salata, kremova takođe je izuzetan, kao i vina koja su služena uz ručak.


 

Novi Sad za kraj

Nakon ručka, organizatori su za goste sa strane priredili i obilazak starih novosadskih kafana, a ja sam iskoristila priliku da im se pridružim i iskreno, još ponešto i sama naučim iz istorije Novog Sada.

 

 

Fotografije: Merima Aranitović

 

fb-share-icon0

Leave a Reply

Your email address will not be published.