Za polja divljih jagoda, za berbu 69, za beskrajnu toplinu i nežnost, za Farah…

2015Spoji vas sudbina, na neviđeno sa nekim ljudima. Jedno veče, skrene mi Negoslava pažnju na sjajan blog i još sjajniju autoricu. Odem, pročitam ostanem. Čitam i nekako mi sve blisko. Prepotentno bi bilo kada bih rekla kao da sam ja – ali prepoznajem detalje, čujem muziku, gledam scene iz filmova, plačem nad pričama o nekim ljudima. 

Vrlo brzo krene komunikacija sa autorkom. Shvatim, dobra berba – godište 69. Rekoh to je to zbog čega možemo zajedno o dečacima sa polja divljih jagoda, da se sjetimo, bona, da nam iste asocijacije budu na sve one princeze i bitange naše mladosti.

Od detinjstva volim Valtera i Sarajevo, a sada imam poseban razlog da se raznežim kad čujem muziku…

Bojim u crveno i u miris ruža svaku misao na nju. Vidim je kako sedi na terasi i gleda veliko beskrajno more o kome mi priča u porukicama, želim da ih gledam zajedno sa njom… Dok se dopisujemo ona tako živo priča o moru da mu jednostavno  i miris osetim. 

I onda opet kroz neku prepisku shvatim da nas ne veže samo generacija, veže nas i mesec, topli maj – veže nas i datum 19. Veže nas toliko toga. 

Moje misli su sada negde iznad snežnog Sarajeva. Mislim, kada bi svaka pahulja koja je pala bila samo atom energije pa da se slije u jednu veliku energetsku loptu koja krepi i vraća snagu. 

Moje misli te grle u Novom Sadu – u proleće kad se digne ona ista magla koja okuje i Sarajevo u jesen i zimu. Moje misli na sat pred Bogojavljanje šalju beskrajnu ljubav i sreću u jednoj divnoj  ženi. 

Svu nežnost ovog sveta za tebe… draga Farah.. 

 

fb-share-icon0

Comments (16)

  1. Nijedan susret, nijedan dodir duša nije slučajan. Vi to osećate i znate, jer toliko topline ima u tvojim rečima, draga Majska, kao i u vašim porukama. Želje za ozdravljenje lete za Sarajevo i iz jednog malog kutka u Beogradu!

    1. Драга Сандра, сад нам само то остаје – да шаљемо топлину и да верујемо у моћ љубави!

  2. Draga moja mila djevojčice. Nema tih riječi da opiše koliko si dirnula ovo moje ranjeno tijelo, dušu i srce i to baš sada kad ispred mene stoji nova borba za život. Nisam ja od onih koje plaču ali tvoje riječi su mi natjerale suze na oči baš zato što znam da me osjećaš. Nije nama džabe rođendan na isti dan i iste godine. Grlim te iz snježnog Sarajeva ohrabrena ovom divnom energijom, Voli te tvoja F.

    1. Draga moja F. ljubim te i samo te molim misli na najvažniju osobu u ovom trenutku – na sebe! Ljubav zaceljuje, medicina pomaže…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.