Želja mi se ostvarila, skoro!

Još uvzamisli željuek smo u januaru, još uvek pričamo o željama, listama i o tome šta se ispunilo, a šta nije. Juče sam čekala jednu vest da vidim da li mi se želja ostvarila. Prvo sam pomislila da nije – ali sam vrlo brzo shvatila da sam ponovo u definisanju onoga što želim napravila grešku – definisala sam je vrlo široko, labavo i bez konkretnih ideja kako bi ostvarenje trebalo da izgleda.

Moja želja se ostvarila, ali malo drugačije od onog kako sam ja to prvobitno kao naznaku imala. Pošto ne mogu da vam ovog časa kažem šta sam to bila zamislila i kako se to ostvarilo, samo malo drugačije – pokušaću da vam objasnim: recimo da poželite da vam stan uvek bude uredan. Pa vam se nekako malgovito javi ideja kako bi neka žena mogla da dolazi, da počisti, opere, ispegla… ali samo kroz maglu vam ta dobra žena protrči kroz ideju. Upravo to, protrči KROZ ideju, a vaša ideja je bila da ona održava vašu kuću čistom. No, ona protrči  KROZ i u tom trku vam pokloni sjajan usisivač. I, šta reći, taj sjajan usisivač će vam svakako pomoći da vam kuća bude čista (ili čistija), iako to niste tako pokušali da zamislite. Znači, želja vam se ostvarila, ali dopola i ne onako kako ste vi to planirali.

Ja sam dobila neku vrstu alatke koja mi može pomoći da budem bliža ostvarenju svoje želje, dobila sam i potvrdu da je želja dobra, ali dobila sam i čveger – da ne budem lenja već da pametno, konkretno, jednostavno i razumljivo definišem ono što želim.

I nije mi ovo prvi put da umesto Oskara za glavnu ulogu dobijem na poklon scenario sledećeg filma koji će biti nominovan pa da u njemu pokušam da odigram tako dobro da moje ime bude pročitano na dodeli nagrada.

Šta sam ovim htela da vam kažem? Ništa veliko, osim da sad, dok smo još sveži u promišljanju onog što bismo za sebe želeli, da dok su svi putevi pred nama jasni malo mućnemo glavom i odredimo pravac u kom ćemo odapeti strelu.

Toliko od mene ovaj put. :) Uživajte u vikendu!

fb-share-icon0

Comments (10)

 1. „Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari“. Jedna od meni omiljenih mudrosti. A često mi se ponavlja. Potpuno si u pravu, to je zato što želju ne definišem precizno. Imaću na umu. :)

  1. Suzana, jedna i od meni omiljenih, uz misliću o tome sutra! Izgleda da, kad se ove dve spoje, dobijam kilavu definiciju – bolje, mislim o svojim željama da budem opuštena i danas i sutra :) Hvala ti, svakako!

 2. Mudro pišeš.
  Mnogi od nas ne umeju da prepoznaju takvo ostvarenje želje, priliku koja se pruža, neku novu, ali drugačiju šansu. Učim, nadam se da ću naučiti od svojih dragih prijatelja. Do tada, čestitam ti što si uspela, što si stekla tu mudrost koju ja tražim.

  1. Draga Neno, i ja još učim, samo sad umem pomalo da se odmaknem od događaja i procenim kuda je zamisao otišla i šta treba ispraviti. :)

 3. Često ni sama ne umem da konkretno poželim nešto, a onda se to i realizuje baš na način koji si ti savršeno opisala. Budem ja zadovoljna, al, nije to to. Nekad sama sebi izgledam kao da sam to maglovito želela. I uvek je tako kod važnih, „velikih“ želja. Mislim da je to od silne žudnje za realizacijom te želje.

  1. Da, ja sam sada rešila da učim da definišem i tražim pomoć, i učim još neke stvari pa ću i o tome pisati. Ali, mnogo mi je drago da ste, drage moje prijateljice, i vi na istom putu zamišljanja i planiranja i kreiranja :*

  1. Pokušavam da obuhvatim i širi kontekst a ne samo svoje usisavanje :) Hvala ti, Olja, ranije sam mislila kako se uvek drugima desi, a gde sam tu ja. Sada razumem da sam ja tu i te kako, samo relativno loše definisana :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.